Thursday, November 10, 2011

KES HARU BIRU

Pagi Selasa 8hb November 2011...


aku bersiap-siap mengemas bilik tido di rimah mak aku... adjust cadar katil, susun bantal... last sekali nak lipat toto (comforter) tempat tido anak aku di bawah.... dlm pada tu hidung aku dok hidu bau yg tak menyenangkan dari tadi...  dlm fikiran aku bau tahi kucing.... al maklum rumah mak aku ni mmg bnyk kucing... tapi aku kenal bau tahi kucing.... sebab aku pun memang suka kucing sampai tahi dia pun aku kenal... muekekeke...bau seperti tahi orang tapi tak jumpa kat mana....


dalam sibok menyusun bantal... bantal last yang aku angkat tu ...teng teng teng... ada tahi dah lenyek.... makkkkk tolong @@#^(U)OO_)_?? sapa punyer keje ni... hangin aku... dalam pikiran aku KUCING jek la.... tapi dalam pada masa yang sama hati tu masih ragu-ragu dgn kemunculan tahi tu...  bau dia mmg lain.... (uwekkkkk)


Rupa tahi...  credit to wacanaku2009

untuk mendapatkan kepastian lebih lanjut.. aku pegi check plastic baju kotor anak-anak aku... kot-kot anak aku terberak.. tercicir.. ter "KENCIT" (boleh ke???) :D.. aku check takde plak tanda-tanda tu diseluar anak aku.... sah confirm mmg kucing.... 



dengan hati yg berangin aku membebel.. menyalahkan si momot berak kat toto tu.... tapi bebel pun kena cuci gak tahi tu kan... aku pun membasuh la segala bala tahi tu sebelom aku berangkat ke Johor Bahru (jalan-jalan ke Mahkamah Syariah) ooooopss jangan salah sangka plak.. bukan nak pi failkan perceraian mcm Nabila Huda or artis-artis tp nak uruskan surat faraidh & urusan Amanah Raya....


Momot, si kucing yg kena tuduh... sorry ye momot


Selesai basuh toto, aku pi bilik Cik Yah, cari anak-anak aku.... sibuk  dgn internetnya tu... aku saja-saja tanya kat si Alya & Aisyah pasal tahi tadi tu....


"Kakak, adik... sapa yang berak kat toto depan tu????" aku tengok muka si Adik tu kelat semacam... lain macam jek.. jangan-jangan budak ni ter"berak".. sbb tadi masa dia nak gi mandi dia bgtau nak berak tapi takut ada kucing BESAR mcm anak harimau kat depan toilet tu... 


aku tanya lagi. "Adik terberak ke?" dengan suara garang..
"adik dah tak tahan" simple jek bunyinyer yg membuat hati aku panas....
"ya Allah, subhanallah...." mengucap aku...
"abis tu dah terberak kenapa tutup pakai bantal?" aku bising lagi
"adik suruh kakak tutup, takut ibu marah"..... hohohoho mampusss


rupanya keje anak-anak aku.. aku pun dah tak ingat apa aku buat lepas tu yang penting confirm diorang kena bebel dgn aku meletopsss punyerrr.... 





Labels:

6 Comments:

At Thursday, 10 November, 2011 , Blogger Aynora Nur said...

dah namanya kucing, memang suka berak bersepah, saya pun alami benda yg sama hehe..

 
At Friday, 11 November, 2011 , Blogger AziE said...

tak suka atas sebab2 gini la.

 
At Friday, 11 November, 2011 , Blogger aisyahalya said...

aynora Nur: bukan kucing yg berak la.. anak saya yg berak.. tolongggg...

 
At Friday, 11 November, 2011 , Blogger aisyahalya said...

k. azie: jgn salahkan kucing.. kucing tu x berdosa.. yg bersalah anak aku.. wawawawa

 
At Monday, 14 November, 2011 , Blogger juliet said...

bila tiba part mcm ni, mula terfikir kalau ade maid kan bagus... betul x...

 
At Friday, 18 November, 2011 , Blogger aisyahalya said...

juliet : kak ima ada maid tp masa ni tak ikut balik... pengsan wooo nak basuh toto.. bertuah punyer anak.. hihiihi

 

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

Links to this post:

Create a Link

<< Home