Wednesday, October 19, 2011

Never ASSUME. Please ASK

MEANING lebih kurang jangan kita suka buat anggapan sesuka hati.  Tanya dulu lebih baik.  Kita memang suka-suki buat macam tu.  Kira macam dah 'habit'. Suka assume tanpa tanya terlebih dahulu.  Kalau yang positif tak apa tapi most of the times memang akan ke arah negatif.  Kita boleh tengok dah banyak bad effect terjadi sebab suka assume ni.  Kalau dalam WORK environment pun selalu terjadi sebab selalu assume orang.  Nampak kalau ada pekerja yang selalu dapat pujian daripada bos, sah-sah kita akan cakap sebab suka BODEK bos.  Okay maybe ada jugak la macam tu.  Maybe jugak dia buat kerja bagus that's why dia dapat compliments dan promotions.  Susah kan nak fikir positif sebenarnya. 


So, bila orang pikir negatif ttg diri kita plak.. jangan cepat melatah.. relax..  tapi aku ni kekadang pun suka pikir negatif tentang orang.... hehehehehe... camner tu???


takper la pokok pangkalnya kita semak diri kita sebelum org semak diri kita dulu.... Sesungguhnya Allah SWT yg maha mengetahui....

Labels:

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

Links to this post:

Create a Link

<< Home