Monday, April 11, 2011

Asam Rebus Inchess

Asam Rebus Inchess
Resepi ni di perolehh dari sahabat yang ala-ala princess sebab tu nama resepi tu Asam Rebus Inchess.... Mmg Marvelous... cuba lah.. tak menyesal....


Bahan-Bahan


Bendi
Belacan
Daun kesum or Bunga Kantan
ikan kembung
ikan bilis
bawang merah






Bahan untuk di tumbuk :
~ Belacan
~ cili besau (cili merah)
~ ikan bilis
~ bawang merah
~ ikan kembung (direbus..buang tulang)




Caranya..
Bahan yang ditumbuk tadik masuk dlm periuk, letak air paras si finger lady tadik, letak daun kesum or bunga kantan, letak ler garam or perasa yang di benarkan or halal di sisi agama... Agak2 nampak dah masak..angkat..hidang..



P/S : Ayat copy paste dari blog putri .. jangan mare ye princess... :P



Labels:

2 Comments:

At Monday, 11 April, 2011 , Blogger AziE said...

Macam senang nak buat. Tapi bunga kantan tu selalu lupa nak beli

 
At Monday, 11 April, 2011 , Blogger aisyahalya said...

kak azie.. cubalah.. mmg sedap. .mcm ala-ala rasa laksa..

 

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

Links to this post:

Create a Link

<< Home