Tuesday, February 22, 2011

Bukit Melawati

dah pernah pegi Bukit Melawati? Berdasarkan sejarah, Kuala Selangor telah wujud seawal abad ke 16 lagi. Nak tahu lebih lanjut klik sini.

Actually aku baru je berjalan-jalan kat sana.. tak jauh pun dari Puncak Alam, lebih kurang 20 minit perjalanan melalui jalan short cut... hehehe.. kalau ikut laluan yang sebenarnya... lebih kurang 1 jam kot...

aku kongsikan gambar-gambar masa ada kat sana... 

entrance disambut monyet hitam...

nak masuk kat dlm tak payah bawak kereta, naik 'train'.. bayaran adult RM3, child RM1.. murah je kan... excited budak2 naik train


ni gaya budak2 yg tgh 'jakun' naik 'train'... manis nya senyuman anak2 ku

meriam.. booom....


Menara Api

Muzium Sejarah Daerah Kuala Selangor

selamba je monyet ni tumpang sekaki amik gambar jugak...ish.. anak beranak ler kita...

hahaha.. kat sini yg seronok.. tengok monyet tu mesra alam.. sibuk jugak nak bergambar lagik... 
sesiapa yang belum pernah pegi ... bolehlah jalan-jalan kat sini.... sebelom pegi belilah kacang panjang siap-siap dari rumah... boleh bagi monyet ni makan.. kat sini ada jual tapi biasalah peniaga dah "markup the price".... 

Labels: , , ,

6 Comments:

At Tuesday, 22 February, 2011 , Blogger isal said...

wah comelnya anak dara 2-2 ada lesung pipit...

 
At Wednesday, 23 February, 2011 , Blogger aisyahalya said...

mcm biasa ikut atuk & ayah... bujang sorang tu pun ada... cuma dia x nak senyum

 
At Friday, 25 February, 2011 , Blogger nuriz said...

jinak betul le monyet ni

 
At Tuesday, 01 March, 2011 , Blogger aisyahalya said...

jom la nuriz bukit melawati..

 
At Tuesday, 01 March, 2011 , Blogger Dang Tari said...

Teringin gak nak pergi. ada kena panjat bukit tinggi tak? Hehe bukan apa, nak siap-siap kasut sukan ni.

Join akak kat sini ada banyak tips yang akak kumpul http://dangtari.blogspot.com

 
At Tuesday, 01 March, 2011 , Blogger aisyahalya said...

Dang tari : x de kena panjat bukit pun.. tapi kalau nak daki bukit jugak boleh tp x payah naik train tu... hik hik hik... ala.. pakai baju casual pun boleh...

 

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

Links to this post:

Create a Link

<< Home