Friday, January 7, 2011

Cara-Cara Nak Naikkan Trafik Blog

Baru buat Blogwalking kat Blog Pesona Fiza sebab memang tertarik dengan TAJUK "cara2-naikkan-trafik-blog-cube-la" 


Terima Kasih Tuan Rumah for the good info.. Saya pun berminat untuk men'CUBA'


Cara-cara seperti berikut :






1. Tulis posting artikel seperti posting ini, atau copy-paste artikel ini.
Kemudian beri tajuk yg menarik.
2. Anda hanya cuma meletakkan Link URL di bawah ini
untuk artikel yang anda tuliskan dalam blog / web anda.

3- zlh@n
11- ABCMILO
12- uncle

haaa..tuh dia...JAP3!!!..ada lagi..
PERATURAN....

1. Sebelum anda meletakkan web-web di atas di komuniti Link URL ke posting web / blog anda, sila hapuskan link nombor 1.
Selepas itu pindahkan Link no.2 menjadi no.1,
yang No.3 jadi No.2,
yang No.4 jadi No.3
dan seterusnya.
Setelah itu masukkan link anda di urutan bawah (No.15).

2. INGAT!! Jangan Ubah urutan daftar link itu.Jika setiap blogger mengikuti formula tersebut, maka bakal menghasilkan backlink seperti berikut:

Bila posisi anda pada no.15, jumlah backlink = 1
Posisi no.14, Jumlah backlink = 5
Posisi no.13, Jumlah backlink = 25
Posisi no.12, Jumlah backlink = 125
Posisi no.11, Jumlah backlink = 625
Posisi no.10, Jumlah backlink = 3,125
Posisi no.9, Jumlah backlink = 15,625
Posisi no.8, Jumlah backlink = 78,125
Posisi no.7, Jumlah backlink = 390,625
Posisi no.6, Jumlah backlink = 1,953,125
Posisi no.5, Jumlah backlink = 9,765,625
Posisi no.4, Jumlah backlink = 48,828,125
Posisi no.3, Jumlah backlink = 244,140,625
Posisi no.2, Jumlah backlink = 1,220,703,125
Posisi no.1, Jumlah backlink = 6,103,515,625

macam itu saja..
Jom kita cuba sama-sama..
tengok, jadi ke tak... :)




4 Comments:

At Friday, 07 January, 2011 , Blogger f.i.z.a said...

ye, ye.. sila cube.. :D

 
At Friday, 07 January, 2011 , Blogger aisyahalya said...

fiza: hihihihihi

 
At Sunday, 09 January, 2011 , Blogger aida-myasara said...

tq for info

 
At Monday, 10 January, 2011 , Blogger aisyahalya said...

aida.. jgn lupa cuba ok... sama2 kita kumpul point

 

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

Links to this post:

Create a Link

<< Home